Invigning av ALMA-scenen med Elisabeth Åsbrink

Elisabeth Åsbrink
Scensamtal
20 maj 2022, 17:30 - 18:00
Nybrogatan 8, 114 39 Stockholm, Sverige
Norrmalm
Polaris

Elisabeth inviger Stockholms bokhelg och alma-scenen. Hon kommer att berätta om sin bok “Tack och hej leverpastej” samt sin kommande bok “Mitt stora vackra hat” som är en biografi om Victoria Benedictsson

“Tack och hej leverpastej är en samling av kortare texter som har varit publicerade i olika sammanhang, som förord till bokutgåvor, som debattinlägg och krönikor i dagstidningar och tidskrifter. Om att vara vän med ett geni (Lars Norén), om ett broderi fyllt av hakkors eller om svensken som fredsskadad: ämnena är både vidöppna för tolkning och bjuder motstånd, argumentationen både road och skarp. Detta är Elisabeth Åsbrink i kortformat. Men som vanligt når hon fruktansvärt långt.”

“Elisabeth Åsbrink har i sin nya biografi följt Victoria Benedictsson/Ernst Ahlgren tätt i spåren. Från gården på Söderslätt över det klaustrofobiska äkta hemmet i postmästarbostaden i Hörby till rummet på hotell Leopold i Köpenhamn där hennes liv tog slut, när hon bara var trettioåtta år. Det här är en biografi om en tänkande kvinna som försökte spränga könsgränserna och slutade sitt liv i ett crescendo av emotioner, i en tid besatt av litteratur, sex och död.”