Författaren Adellah Taïa i möte med Lisa Ekdahl

Adellah TaïaLisa Ekdahl
ScensamtalTillgänglig för funktionsnedsattaMed inträde
19 maj, 18:00 - 19:15
Sergels torg, Stockholm, Sverige
Norrmalm

Den marockanske författaren Abdellah Taïa är aktuell med romanen “Det långsamma livet”, som är en storslagen berättelse om uppbrott, ensamhet och drömmar.

Abdellah Taïa introducerades för den svenska publiken 2012 med den hyllade självbiografiska romanen Ett arabiskt vemod. För sin roman Kungens dag belönades Taïa 2010 med det prestigefulla Prix de Flore.

I Det långsamma livet (Elisabeth Grate Bokförlag), i översättning av Håkan Lindquist & Davy Prieur, möter läsaren den 40-åriga marockanen Mounir, som efter terrorattentaten i Frankrike 2015 befinner sig i en trängd situation. Han har nyligen flyttat in i en lägenhet i centrala Paris, där han blir vän med den fattiga och sjuka äldre kvinnan Madame Marty som bor på våningen ovanför. Vänskapen dem emellan, republikens utstötta, fördjupas fram till den dag då allt urartar. Det långsamma livet är en mycket skickligt berättad, psykologiskt gäckande historia om utanförskap.

Den internationellt hyllade sångerskan och låtskrivaren Lisa Ekdahl har gett ut ett stort antal album, i olika konstellationer, där hon rör sig mellan jazz, visor och pop.

Läs mer