Starka kvinnoporträtt

Anna Laestadius LarssonSara Lövestam
GratisScensamtalSigneringTillgänglig för funktionsnedsatta
20 maj, 16:00 - 16:20
Nybrogatan 53, 114 40 Stockholm, Sverige
Östermalm
Piratförlaget

Sara Lövestam har i sin storslagna Monika-trilogi skildrat generationer av kvinnors olika livsöden. Nu är hon aktuell med den sista delen i trilogin: Nu levande. Anna Laestadius Larsson har i alla sina böcker valt att skriva om kvinnors liv och levnadsvillkor, senast i den populärhistoriska boken Alla dessa djäfla qvinnor.

Hör dem i ett samtal om hur de gått tillväga när de gestaltat dessa starka kvinnoporträtt.

 

 

Sara Lövestam är författare, språkvetare och en flitigt anlitad föreläsare. Hon har sedan debuten 2009 skrivit såväl romaner som barn- och ungdomsböcker. Hennes böcker om språk och grammatik har blivit riktiga läsarsuccéer.

Hon skriver om språk för Svenska Dagbladet, är ständig domare i Lantzkampen i SR P1 och utgör tillsammans med Patrik Hadenius inslaget Språkakuten i TV4.

 

Anna Laestadius Larsson har lång erfarenhet som journalist från bland annat Aftonbladet. Hon har även varit redaktör och redaktionschef vid både magasin, som Amelia och M-magasin, och ett stort antal tv-program bl a. Melodifestivalen. Under många år var hon kolumnist i Svenska Dagbladet. Hennes historiska romaner som utspelar sig under det sena 1700-talet har blivit stora läsarsuccéer. Anna har även skrivit en bok om Hilma af Klint.