The New Face of Gaza (vernissage)

Sofia Almqvist
Gratis
20 maj, 18:00 - 19:00
Sergels torg, Norrmalm, Stockholm, Sverige
Norrmalm

Vernissage fredag 20 maj kl. 18:00.

Utställningen pågår 20–29 maj i trapphuset på Plan 3.

“The New Face of Gaza” är resultatet av ett samarbete mellan unga i Stockholm på Lava, Kulturhuset Stadsteatern och Gaza, Delia Arts Center inom projektet Gaza Focus. Här visas bland annat hur det gick till när seriealbumet “The Beauty of Gaza, the Gaza of art” skapades. Samtalen handlade om vardagen och vad det innebär att uttrycka sig i en stad som omvärlden ofta har en negativ bild av.

I utställningen finns originalbilder, intervjuer, videofilmer och musik. Serien har skapats av Sofia Almqvist i nära samarbete med Eman Abudaher och Rana Abudaher. I utställningen visas även exempel på andra aktiviteter som genomförts inom projektet Gaza Focus.

Gaza Focus presenterar kultur och skapar kontakt mellan Gaza och Kulturhuset Stadsteatern under 2021-2022. Målet är att skapa relationer där erfarenheter och kunskap gestaltas. Vi arbetar med tre olika delar: konst, film och ungt skapande. Projektet genomförs med stöd av Kulturrådet. Gaza Focus är en del av aktiviteterna inom Fristad Stockholm. Det här projektet har skapats tillsammans med tidigare fristadskonstnärer Sahar Mousa och Khaled Harara från Gaza.

Utställningen ingår även som en del av Stockholms Internationella Seriefestival.