Delta science fiction – de älskade gula böckerna

Jörgen JörälvAnders Bellis
Bokrelease
12 maj 2023, 18:00 - 19:30
Västerlånggatan 48, Stockholm, Sverige
Gamla stan

Vi hälsar välkommen till releasefirande av “Delta science fiction – historik och bibliografi”. Vi inleder med samtal mellan bokens författare Jörgen Jörälv och science fiction-experten och fanet Anders Bellis, följt av signering.

Kom och minns Deltas gula böcker, underhålls och lär dig om ett stycke ovärderlig svensk science fiction-historia.

Om “Delta Science fiction – historik och bibliografi”

Namnet Delta kan inte ha undgått någon som läst science fiction i Sverige under 1970- och 1980-talen. Böckerna med de karaktäristiska gula omslagen blev för många den första kontakten med sf-genren och det är kanske därför som de än idag är åtråvärda på antikvariat och bok­börser. Serien gavs ut av Delta förlag 1972–1988 och är med sina över tvåhundra titlar Sveriges mest omfattande sf-utgivning. I centrum för denna utgivning stod redaktören och författaren Sam J. Lundwall, vars gärning för svensk science fiction inte fått den uppmärksamhet den förtjänar

I denna bok – skriven av Jörgen Jörälv – behandlas Lundwalls resa från ung sf-läsare till förläggare och tidskriftsredaktör. Här får läsaren en övergripande bild av den svenska science fiction-utgivningen från 1970 till 2010.