Tid för Lisbeth – Annelie Sylvan

Ann thörnbladAnnelie Sylvan
Författarsamtal
17 maj 2024, 18:30 - 18:50
Storgatan 2, Stockholm, Sweden
Östermalm

När Lisbeths man plötsligt lämnar henne efter 40 års äktenskap, släpps en ilska lös hos Lisbeth. En ilska som inte klarar av möblerade rum. Hon lämnar deras gemensamma lägenhet och flyttar till en stuga i skogen. Hon behöver nollställa sig själv. Vara ifred. Men döttrarna har inget tålamod med hennes självförverkligande. Har hon blivit galen?

Med nya människor och insikter i sin närhet, ser Lisbeth klarare än någonsin. Vad betyder det egentligen att åldras med värdighet? Varför ska kvinnor leva under den omöjliga pressen att se yngre ut än de är?

För att inte tala om det livslånga moderskapet. Får en kvinna någonsin ta timeout från sin roll som mamma och sätta sitt eget mående främst? Knappast. Men Lisbeth försöker. Hennes döttrar är trots allt över 30 båda två. Hon vill ju inte säga upp sig för alltid. Bara ta en paus för att bli hel och förhoppningsvis komma ut på andra sidan lite mer som sig själv. Som Lisbeth.

Tid för Lisbeth är en ärlig och underhållande debutroman om en sextiotreårig kvinnas möjligheter att få existera precis som hon är.

Annelie Sylvan i samtal med Ann Thörnblad, skribent. I samarbete med Norstedts.